söndag 1 april 2007

Citybanan kan ge bostadsklipp

På Norrmalmsbloggen har vi ju tidigare rapporterat om Citybanan och de planerade byggnadsprojekten runt Odenplan som kan bli verklighet. Nu tipsar mäklare om att Citybanan kan göra Vasastan ännu attraktivare än i dag. Den som köper lägenhet runt Odenplan under de mest intensiva byggåren kan göra ett klipp.

Det är Vi i Vasastan som pratat med ett antal Stockholmsmäklare, och den bild som träder fram är att de negativa effekterna i och med bygget av Citybanan lär bli kortsiktiga. En underjordisk galleria, som ju planeras under Odenplan, är det som kan driva upp priserna mest.

Den som väljer att köpa en lägenhet under byggtiden för att sälja den efter att tunneln är klar kan göra ett klipp, enligt de mäklare tidningen pratat med. När tunneln är klar sker det en värdeökning på bostäder i Vasastan på grund av förbättrade kommunikationer.

En lägenhet nära Odenplan kostar runt 10 000 kronor mer per kvadratmeter jämfört med en lika stor lägenhet som ligger utanför Vasastans kärna. Ökar antalet butiker runt Odenplan i och med en galleria kan området stiga mer i pris.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett "klipp" kan kanske unga nyinflyttade göra, som ser sin bostad som ett investeringsobjekt. Men vi äldre då, som tänkt leva kvar här, hur ska det gå för oss?

/Norrmalmsmamsellen